Muz ve Ananaslı Smoothie Kasesi
Smoothie kasesi yaparken donuk meyvelerle kıvamını ayarlayabiliyorum.
İçerisine su, süt veya meyve suyu girdiğinde kıvamı biraz inceldiği için en azından meyvelerin yarısını donuk yarısını dışarıdan kullanmakta fayda var.
Malzemeler:
1 adet donmuş dilimlenmiş muz
1 dilim donmuş ananas
1 avuç yaban mersini
1 avuç çilek
1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
1 tatlı kaşığı chia tohumu
2 yemek kaşığı (40-50 gr) Naked Bites Granola
Yarım su bardağı badem sütü veya istediğin başka bir bitkisel süt (kıvamına göre daha fazla yada az koyabilirsin)
Yapılışı:
1. Donmuş dilimlenmiş muz, donmuş ananas, keten ve chia tohumu ve badem sütünü istediğin kıvama gelene kadar blender veya mutfak robotundan geçir.
2. Donuk meyvelerin yumuşak kıvam alması biraz zaman alabilir, yumuşak bir kıvam istiyorsan daha fazla süt veya su ekleyebilirsin.
3. Kıvam istediğin gibi olduğunda karışımı kasene boşalt, üzerini 2 yemek kaşığı granola, yaban mersini, çilek (veya dilediğin başka meyveler) ile süsle. Ben smoothiemi hindistan cevizi kaselerinde yemeye bayılıyorum. Sende denemek istersen doğa dostu mutfak aksesuarlarımızı ziyaret edebilir, dönüşümün bir parçası olabilirsin.
Bu kase sabah kahvaltılarında yendiğinde gün boyu şeker ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve tok tutuyor. Chia ve keten tohumları ise bitkisel omega kaynağı olduğu için gün içerisinde 3 tatlı kaşığı tükettiğinde günlük omega ihtiyacını da karşılamış oluyorsun. Yüksek protein ve lif içerdiğini de hatırlatayım. :)
Sağlıklı ve mutlu ol!
İpek