Zencefilli Kurabiye
Malzemeler:
2 ölçü kabı / 250 gr karabuğday unu veya beyaz un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zencefil tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı muskat
1 çay kaşığı vanilla özü
1/2 ölçü kabı / 100 gr hindistan cevizi şekeri veya granül şeker
1 çay kaşığı öğütülmüş chia tohumu ( yumurta yerine) yada 1 yumurta
2 yemek kaşığı / 15 gr hindistan cevizi yağı (erimemiş olsun)
Frosting Süsleme Şekeri:
Pudra şekeri
Su
Kurabiye Yapılışı:
1. Kuru malzemeleri bir kaseye koy ve iyice karıştır. Tozları kendi damak tadına göre ayarlayabilirsin.
2. Başka bir kasede chia tohumu, vanilla özü, şeker ve hindistan cevizi yağını mikserle çırp. (Yumurta kullanıyorsan chia tohumu yerine yumurta ile çırp)
3. Kuru malzemeleri yavaşça içine ekleyip iyice karıştır.
4. Ellerinle hamuru nazikçe yoğur ve bir top haline getir, üzerini streç ile kapla. (Ben @mumowrap kullanıyorum) 45 dakika buzdolabında beklet.
5. Fırını 180 dereceye ayarla, tepsine yağlı kağıdını yerleştir.
6. Mutfak tezgahına yağlı kağıdını ser. Hamuru üzerine koy ve üzerine ikinci bir yağlı kağıt yerleştir.
7. Merdane yardımıyla yarım cm incelikte hamur aç. Kurabiye kalıbı ile şekil verdiğin hamurları tepsiye diz.
8. 12-15 dakika, etrafı hafif koyulaşana kadar pişir. Soğuyana kadar bekle ve üzerini süsle.
Frosting süsleme şekeri yapılışı:
150 gr pudra şekeri içerisine 2-3 yemek kaşığı su koyup mikserle çırp. Eğer çok kuru ise azar azar su ekle. İstediğin kıvam yarı akışkan bir kıvam. Bu karışımı sıkma torbasına koy ve kurabiyelerini süsle :))
Sağlıklı ve mutlu ol!
İpek